Somon cu pesto de leurdă, capere și roșii uscate

Dacă bine îmi aduc aminte, am conservat pentru prima dată pesto de leurdă prin 2009. Mai mult dintr-o joacă și, apoi, din nevoia de a avea leurdă cât mai mult timp în meniu. Apoi, am mai tot făcut minuni din astea și, prin 2014, am pornit Les Mignonnes de Simon. De atunci tot ce prindem punem în borcane și nu ne pare rău deloc.

Ingrediente

  • file de somon 200 gr.
  • salata verde mix 100 gr.
  • roșii uscate 10 gr.
  • capere 5 gr.
  • lămâie 100 gr.
  • leurdă 30 gr.
  • ulei de floarea soarelui presat la rece 50 ml.
  • miez de nucă  20 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Somonul se asezonează și se stropește cu zeama de la jumate de lămâie, apoi se pune într-un vas termorezistent. Cuptorul se încinge la 170 gr.
Din leurdă, ulei de floare, miez de nucă și zeama de la cealaltă jumătate de lămâie se face un pesto. La urmă se gustă și se asezonează. Pesto-ul de leurdă se amestecă cu caperele și roșiile uscate tăiate mărunt; opțional se poate adăuga chili uscat. Totul se omogenizează într-un vas.
Pasta obținută se întinde pe toată suprafața peștelui și totul se dă la cuptor cca. 15 minute.
Salata se spală și se zvântă.
Se servește cu somonul și câteva bucăți de lămâie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!