Creveți cu curry și orez

Eu, de obicei, am cam toate felurile de ingrediente prin cămară -bine, eu sunt un fel de James Bond :). Cum sunt șanse mici să ai de toate prin cămară, cel mai ușor e, când vine vorba de curry-uri, să ai cumpărate niște mixuri. De bun simț ar fi să le ai cumpărate de prin bazarele de pe unde ai fost în vacanță, sunt de o calitate superioară.

Ingrediente

  • creveți black tiger 200 gr.
  • orez basmati 50 gr.
  • ceapă 30 gr.
  • usturoi 10 gr.
  • ghimbir 10 gr.
  • ardei iute 10 gr.
  • anason 5 gr.
  • curry 5 gr.
  • cuișoare 2 gr.
  • lapte de cocos 50 ml.
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Creveții se curăță.
Ceapa, ardeiul, usturoiul și ghimbirul se toacă mărunt și se rumenesc într-o tigaie. Apoi se adaugă creveții și anasonul și se sotează cca. 2 minute. Mai la urmă, se adaugă cuișoarele, laptele de cocos și praful de curry. Se gătește încă 2-3 minute, apoi se asezonează.
Orezul se fierbe natur.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp