Creveți cu curry și orez
Rețete / Creveți cu curry și orez
Eu, de obicei, am cam toate felurile de ingrediente prin cămară -bine, eu sunt un fel de James Bond :). Cum sunt șanse mici să ai de toate prin cămară, cel mai ușor e, când vine vorba de curry-uri, să ai cumpărate niște mixuri. De bun simț ar fi să le ai cumpărate de prin bazarele de pe unde ai fost în vacanță, sunt de o calitate superioară.
Ingrediente
- creveți black tiger 200 gr.
- orez basmati 50 gr.
- ceapă 30 gr.
- usturoi 10 gr.
- ghimbir 10 gr.
- ardei iute 10 gr.
- anason 5 gr.
- curry 5 gr.
- cuișoare 2 gr.
- lapte de cocos 50 ml.
- sare
- piper
Mod de preparare
Creveții se curăță.
Ceapa, ardeiul, usturoiul și ghimbirul se toacă mărunt și se rumenesc într-o tigaie. Apoi se adaugă creveții și anasonul și se sotează cca. 2 minute. Mai la urmă, se adaugă cuișoarele, laptele de cocos și praful de curry. Se gătește încă 2-3 minute, apoi se asezonează.
Orezul se fierbe natur.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon