Creveți cu aji

Cred că prin 2009 am avut norocul și am cunoscut o parte a comunității peruane din Timișoara- pe vreme aia pe acolo locuiam și munceam. Am tot povestit și am gătit cot la cot, totul culminând cu o găteală făcută pentru ambasadorul Peru-ului la București, de la acea vreme. Deci, cumva, îmi dădusem examenul. Ce am vrut să zic e că în perioada aceea, de vreo 3 ani, am fost obsedat de tot ceea ce înseamnă bucătărie sud-americană, dar mai ales peruană. Așa că, o să mai dați peste rețete de pe-acolo.

Ingrediente

  • creveți 200 gr.
  • pudră de ardei aji 10 gr.
  • pâine 2 felii
  • lapte 50 ml.
  • usturoi 1 cățel
  • ceapă 50 gr.
  • miez de nucă 30 gr.
  • parmezan 5 gr.
  • smântână lichidă 50 ml.
  • unt 10 gr.
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Creveții se curăță, se lasă doar 3-4 bucăți pentru decor. Carapacea se călește în puțin unt apoi se adaugă apă și se fierbe cca. 30 de minute sau până se reduce.
Într-o cratiță se pune la călit ceapa, usturoiul și pudra de aji, apoi se adaugă pâinea înmuiată în lapte, apoi, pe rând, se adaugă zeama de pe carapace.
Când sosul s-a îngroșat, se adaugă creveții, cei curățați se toacă cuburi, iar cei întregi se pun așa cum sunt. Apoi se adaugă miezul de nucă și parmezanul și se mai lasă pe foc cca. 3 minute.
La urmă se adaugă smântâna și se servește.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!