Șalău cu ardei copți și dovlecei

Prin 2014 îmi făceam veacul pe la Colibița. Într-o seară, după o tură de muncă destul de aspră, apare vecinul de cabană cu 2 șalăi prinși din lac. Pe unul l-am făcut în sare, iar pe ăsta l-am perpelit pe grătar. L-am mâncat acolo pe terasă, direct de pe grătar, cu o bere-n mână și cu ochii pe apus. Oricât de grea e o zi, dacă se termină așa, e minunată. Doamne ajută!

Ingrediente

  • șalău file 250 gr.
  • ardei kapia 2 buc.
  • dovlecel 100 gr.
  • ulei de floare presat la rece 20 ml.
  • cimbru 2 gr.
  • rozmarin 2 gr.
  • pătrunjel verde 2 gr.
  • sare, piper

Mod de preparare

Peștele se porționează, apoi se unge cu puțin ulei și se asezonează. Se prăjește pe plită sau la tigaie cca. 2 minute pe fiecare parte. Ardeiul se prăjește întreg la grill. Dovlecelul se porționează și se prăjește și el la grill. Restul de ulei se amestecă într-un blender cu sarea, piperul și verdețurile până se obține un sos destul de omogen.
În momentul servirii, legumele se așază pe straturi și se stropesc cu puțin ulei aromat. La urmă se așază fileurile de pește și se decorează farfuria.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp