Shawarma de pui cu sos de iaurt

Acum destul de mulți anișori, o companie de lactate m-a angajat să le gătesc câteva rețete cu produsele lor pentru site-ul companiei. Inițial, trebuia doar să le dau rețetele, iar apoi, cumva, am ajuns și la partea cu gătitul și filmatul. Dar despre povestea asta faină o să vă zic cu altă ocazie. Shawarma asta a fost una dintre rețete.

Ingrediente

  • piept de pui  200 gr.
  • iaurt  100 gr.
  • ceapă verde  1 buc.
  • salată verde  30 gr.
  • praf curry  5 gr.
  • piper roșu  2 gr.
  • roșii cherry  40 gr.
  • mărar  4 gr.
  • sare
  • ulei  20 ml.
  • faină albă  100 gr.
  • usturoi  5 gr.

Mod de preparare

Puiul se taie fâșii și apoi se rumenește la tigaie, iar la urmă se adaugă praful de curry și se asezonează. Din făină, puțină sare și apă se frământă un aluat, se întinde cu făcălețul și lipia obținută se prăjește într-o tigaie de teflon. Salata verde se spală și apoi se taie mărunt. Ceapa verde și mărarul se toacă și se amestecă cu iaurtul, iar la urmă se mai adaugă usturoi pisat. În momentul servirii se umple lipia cu carnea de pui, salata verde, împreună cu roșiile cherry și sosul de iaurt.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp