Rață cu morcovi și sirop de brad

Pe vremea când țineam cursurile de bucătar la un centru de formare profesională din Beclean, Bistrița, aveam mult timp liber la dispoziție, dar nu prea aveam de unde să cumpăr materie primă. Singurele surse erau câțiva țărani de la piață și încă două-trei chestii dintr-un supermarket. Așa că, rețetele de pe vremea aceea sunt destul de simple și prea puțin diversificate, dar totuși foarte gustoase.

Ingrediente

  • piept de rață  200 gr.
  • morcovi  200 gr.
  • sirop de brad  50 ml.
  • sare, piper
  • baton de vanilie  2 gr.
  • unt  20 gr.

Mod de preparare

Morcovii se fierb în apa cu sare. Batonul de vanilie se crestează și se scot semințele cu vârful cuțitului. Morcovii se taie cuburi și se rumenesc în unt și semințele de vanilie. Rața se prăjește la plită cca. 2 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă siropul de brad și se caramelizează în tigaie. La urmă se adaugă sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat. Scoasă din tigaie, se lasă la temperat cca. 2 minute, apoi se taie cuburi de aceeași dimensiune ca și morcovii și se așază în farfurie.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!