Rață pe varză roșie
Rețete / Rață pe varză roșie
Rață pe varză, varză cu rață, fie că e confit sau piept pe varză roșie sau albă, combinația e minunată. Ca să meargă treaba repede, aici am perpelit un piept și am derapat de la varza roșie clasică cu ajutorul unor păstăi de cardamom și niște rădăcină de ghimbir. Nu mi-a părut rău deloc.
Ingrediente
- piept de rață 200 gr.
- varză roșie 300 gr.
- ghimbir 5 gr.
- cardamom 2 gr.
- oțet balsamic 100 ml.
- vin Porto 100 ml.
- zahăr 50 gr.
- unt 20 gr.
- zeamă de oase 200 ml.
Mod de preparare
Pieptul de rață se rumenește puțin la tigaie, apoi se dă la cuptor cca. 7 minute la, 170 grade.
Varza se taie julien și se fierbe-n în puțină zeamă de oase, apoi se adaugă oțetul balsamic. Varza se aromează cu rădăcina de ghimbir și boabele de cardamon, iar la urmă se adaugă puțin zahăr. Restul de zahăr se caramelizează într-o tigaie, apoi se stinge cu vinul de Porto și se lasă să se reducă la jumătate. Apoi se adaugă zeama de oase și se reduce iar.
Când s-a redus, se oprește focul și se adaugă untul, totul se omogenizează și se lasă la temperat. Pieptul se servește pe varză, tăiat fâșii, iar la urmă se stropește cu sosul de vin.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon