Pui caramelizat cu sos de portocale, anason și coriandru
Rețete / Pui caramelizat cu sos de portocale, anason și coriandru
De obicei, stir fry-urile sunt destul de rapide, dar aici treaba se încetinește din cauza marinării puiului. Dacă ești pe fugă, dar îți face cu ochiul rețeta, poți renunța la marinare. Sigur că intensitatea gustului nu o să fie aceeași, dar rezultatul o să fie satisfăcător.
Ingrediente
- piept de pui 200 gr.
- portocale 1/2 buc.
- usturoi 2 căței
- ghimbir rădăcină 10 gr.
- sos de soia 10 ml.
- miere 20 gr.
- anason stelat 2 gr.
- ceapă verde 20 gr.
- unt 20 gr.
- vin de orez/vin alb 20 ml.
- limetă 100 gr.
- coriandru 5 gr.
- ardei iute roșu 20 gr,
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fâșii și se pune la macerat cu: zeama de la portocală , coaja rasă de la portocală, usturoiul, ghimbirul ras, jumate din cantitatea de sos soia, jumate de miere, anasonul stelat și vinul. Se lasă la macerat cca. 2 ore. Apoi de scoate din marinată și se trage la tigaie. Marinata se pune la foc, se adaugă restul de sos soia și miere și se reduce până se îngroașă. Când sosul s-a redus , se pune peste pui și se prăjește. La urmă se adaugă ceapa verde și ardeiul iute tăiat rondele. Se mai gătește 1-2 minute, iar apoi se servește cu orez alb fiert și mult coriandru verde tocat.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon