Piept de rață cu rice cake, wakame și ciuperci shiitake

Pe vremea când eram fascinat de gastronomia asiatică (cum toți cred că am fost la un moment dat în viață), am cumpărat dintr-un bazar asiatic din nu- mai-știu-ce țară un pachet în care erau vidați foarte mulți "bănuți" de culoare albă cu o textură gumoasă... pe scurt astea-s rice cake-urile :). Gustul lor rămâne la aprecierea fiecăruia dintre noi, eu zic că-s așa și așa :)

Ingrediente

  • piept de rață  200 gr.
  • rice cake  100 gr.
  • ciuperci shiitake deshidratate  5 gr.
  • alge wakame deshidratate  3 gr.
  • sos de soia  50 ml.
  • zahăr  50 gr.
  • semințe de susan  5 gr.

Mod de preparare

Pieptul de rață se rumenește la tigaie câte 2 minute pe fiecare parte, apoi merge la cuptor cca. 5 minute. Ciupercile și algele se pun la hidratat în boluri separate cu apă. Odată hidratate, ciupercile se dau într-un clocot. Într-un wok se călesc bucățile de rice cake, apoi se adaugă ciupercile, sosul de soia și zahărul. Se gătesc până se reduce și se îngroașă sosul. În momentul servirii se adaugă algele wakame hidratate și semințele de susan prăjite.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp