Piept de rață cu rice cake, wakame și ciuperci shiitake
Rețete / Piept de rață cu rice cake, wakame și ciuperci shiitake
Pe vremea când eram fascinat de gastronomia asiatică (cum toți cred că am fost la un moment dat în viață), am cumpărat dintr-un bazar asiatic din nu- mai-știu-ce țară un pachet în care erau vidați foarte mulți "bănuți" de culoare albă cu o textură gumoasă... pe scurt astea-s rice cake-urile :). Gustul lor rămâne la aprecierea fiecăruia dintre noi, eu zic că-s așa și așa :)
Ingrediente
- piept de rață 200 gr.
- rice cake 100 gr.
- ciuperci shiitake deshidratate 5 gr.
- alge wakame deshidratate 3 gr.
- sos de soia 50 ml.
- zahăr 50 gr.
- semințe de susan 5 gr.
Mod de preparare
Pieptul de rață se rumenește la tigaie câte 2 minute pe fiecare parte, apoi merge la cuptor cca. 5 minute. Ciupercile și algele se pun la hidratat în boluri separate cu apă. Odată hidratate, ciupercile se dau într-un clocot. Într-un wok se călesc bucățile de rice cake, apoi se adaugă ciupercile, sosul de soia și zahărul. Se gătesc până se reduce și se îngroașă sosul. În momentul servirii se adaugă algele wakame hidratate și semințele de susan prăjite.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon