Duo de rață cu varză roșie, piure de păstârnac și chutney de cireșe cu cafea

Acum câțiva ani am organizat, pentru o scurtă perioadă, câteva seri gastronomice într-un penthouse cochet, undeva în Cluj. Aveam șemineu, vinuri bune, mâncare corectă și o atmosferă faină, până într-o iarnă, când s-a înfundat șemineul și am afumat casa :)

Ingrediente

  • piept de rață  1 buc.
  • pulpă de rață  1 buc.
  • grăsime de rață  200 gr.
  • păstârnac  200 gr.
  • varză roșie  200 gr.
  • oțet balsamic  50 ml.
  • zahăr brun  100 gr.
  • unt  20 gr.
  • lapte  50 ml.
  • ulei de măsline  20 ml.
  • sos brun  100 ml.
  • cireșe negre  100 gr.
  • cafea boabe  2 gr.

Mod de preparare

Pulpa de rață se asezonează și se fierbe-n untură cca. 2 ore. Păstârnacul se curăță, se porționează și se fiebe. La urmă se amestecă cu untul și laptele fierbinte și se procesează într-un blender până obținem un piure fin și aromat. Varza roșie se taie julien și se călește in ulei, apoi se adaugă oțetul balsamic și zahărul brun și se mai gătește până se-nmoaie și se caramelizează. Din puțin unt, zahăr brun cireșe și cafea se face un sos, la foc mic, cca. 15 minute. Apoi se adaugă sosul brun și totul se reduce încă puțin. Pieptul de rață se prăjește la grill câte 2 minute pe fiecare parte, apoi se dă la cuptor cca. 4 minute. În momentul servirii se așază pieptul de pui feliat pe varza caramelizată, pulpa pe piureul de păstârnac și deasupra se adaugă chutney-ul de cireșe și cafea.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!