Duo de rață cu varză roșie, piure de păstârnac și chutney de cireșe cu cafea
Rețete / Duo de rață cu varză roșie, piure de păstârnac și chutney de cireșe cu cafea
Ingrediente
- piept de rață 1 buc.
- pulpă de rață 1 buc.
- grăsime de rață 200 gr.
- păstârnac 200 gr.
- varză roșie 200 gr.
- oțet balsamic 50 ml.
- zahăr brun 100 gr.
- unt 20 gr.
- lapte 50 ml.
- ulei de măsline 20 ml.
- sos brun 100 ml.
- cireșe negre 100 gr.
- cafea boabe 2 gr.
Mod de preparare
Pulpa de rață se asezonează și se fierbe-n untură cca. 2 ore. Păstârnacul se curăță, se porționează și se fiebe. La urmă se amestecă cu untul și laptele fierbinte și se procesează într-un blender până obținem un piure fin și aromat. Varza roșie se taie julien și se călește in ulei, apoi se adaugă oțetul balsamic și zahărul brun și se mai gătește până se-nmoaie și se caramelizează. Din puțin unt, zahăr brun cireșe și cafea se face un sos, la foc mic, cca. 15 minute. Apoi se adaugă sosul brun și totul se reduce încă puțin. Pieptul de rață se prăjește la grill câte 2 minute pe fiecare parte, apoi se dă la cuptor cca. 4 minute. În momentul servirii se așază pieptul de pui feliat pe varza caramelizată, pulpa pe piureul de păstârnac și deasupra se adaugă chutney-ul de cireșe și cafea.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon