Prepeliță sous vide cu mămăligă aromată

Cam prin 2012 m-am hotărât să nu mai pun în meniurile a la carte carne de pui. Evident, din cauza lipsei unei surse decente de carne de găină. Am preferat să pun păsări mai "riscante" și să-mi dedic mai mult timp promovării lor. La noi, din păcate, și azi pieptul de pui bate rău la vânzări orice alt tip de carne albă. Așa a apărut amărâta asta de prepeliță în meniul unui hotel la care lucram în perioada aceea, ultimul hotel în care am lucrat de atunci, țin să menționez.

Ingrediente

  • prepeliță  1 buc.
  • făină de mălai  50 gr.
  • cognac  30 ml.
  • lapte  100 ml.
  • unt  30 gr.
  • busuioc  2 gr.
  • cimbru  2 gr.
  • rozmarin  2 gr.
  • ou de prepeliță  1 buc.
  • sare
  • piper
  • creson

Mod de preparare

Prepelița se gătește sous vide cca. 45 de minute, la 58 grade. În momentul servirii se rumenește la tigaie în puțin unt cu o crenguță de cimbru verde. La final se flambează cu puțin cognac. Apoi se taie în 4 bucăți, pulpele și pieptul cu aripioarele. Oul se poșează în apă cu oțet. Mămăliga se face în lapte cu unt și se aromează cu verdețurile tocate mărunt.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!