Pui cu curry și fasole verde

Dacă servim masa în compania unor musafiri, ar fi indicat să înlăturăm cuișoarele și anasonul, pentru că acestea rămân tari. Așa cum tre' să scoatem frunzele de dafin din ciorbe, că e păcat, când ai o discuție, să-ți umbli cu mâna prin gură să cauți frunze și semințe :)

Ingrediente

  • piept de pui  250 gr.
  • fasole verde  150 gr.
  • ceapă  30 gr.
  • ghimbir  10 gr.
  • ardei iute  10 gr.
  • usturoi  5 gr.
  • ghee sau unt  10 gr.
  • anason stelat  2 buc.
  • cuișoarec 3-4 buc.
  • praf curry – câteva grame
  • praf chili – câteva grame
  • scorțișoară – câteva grame
  • lapte de cocos  100 ml.
  • sare, piper  5 gr.

Mod de preparare

Pieptul de pui se curăță și se taie cuburi, se freacă bine cu praful de curry și se lasă deoparte circa 10 minute. Fasolea verde se fierbe într-o apă cu puțin praf de sare și puțin bicarbonat. Într-o tigaie de teflon se topește ghee-ul sau untul, în care se călesc ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute, toate tocate mărunt, se amestecă un minut după care se adaugă anasonul, cuișoarele, praful de chili, scorțișoara, sarea și piperul. Când aromele au început să se elibereze, se adaugă cuburile de piept de pui și se prăjesc la foc viu până când se rumenesc. La urmă se adaugă laptele de cocos și se mai fierbe totul aproximativ 2 minute sau până când scade laptele și se îngroașă puțin. În momentul servirii puiul, împreună cu sosul, se așază peste fasole.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp