Piept de rață cu sos teriyaki și orez sălbatic
Rețete / Piept de rață cu sos teriyaki și orez sălbatic
În gastronomia main stream, pieptul de rață este asociat sosurilor dulci pe bază de fructe, însă, de aceasta dată, am încercat ceva puțin altfel și am alăturat pieptului de rață un sos dulce și sărat. Gust puternic de umami.
Ingrediente
- piept de rață 200 gr.
- orez sălbatic 100 gr.
- sos soia 100 ml.
- apă 100 ml.
- ghimbir rădăcină 20 gr.
- pastă de roșii 20 gr.
- zahăr 100 gr.
- portocale 100 gr.
Mod de preparare
Pieptul de rață se prăjește într-o tigaie sau la grătar, fără a folosi vreun fel de grăsime. Grăsimea rezultată în timpul prăjirii este de ajuns pentru gătit. Orezul se fierbe în apă cu puțină sare, iar când este gata, se scurge. Într-o oală de dimensiuni medii, se amestecă sosul soia cu apa și zahărul, se omogenizează bine cu ajutorul unui tel și se lasă să fiarbă la foc mic, până când sosul începe să se îngroașe. În timpul fierberii, se adaugă o jumătate de portocală, rădăcina de ghimbir curățată și pasta de roșii. Când sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc. Pieptul de rață se caramelizează în sosul teriyaki, apoi, în momentul servirii, se feliază.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon