Piept de rață cu sos teriyaki și orez sălbatic

În gastronomia main stream, pieptul de rață este asociat sosurilor dulci pe bază de fructe, însă, de aceasta dată, am încercat ceva puțin altfel și am alăturat pieptului de rață un sos dulce și sărat. Gust puternic de umami.

Ingrediente

  • piept de rață  200 gr.
  • orez sălbatic  100 gr.
  • sos soia  100 ml.
  • apă  100 ml.
  • ghimbir rădăcină  20 gr.
  • pastă de roșii  20 gr.
  • zahăr  100 gr.
  • portocale  100 gr.

Mod de preparare

Pieptul de rață se prăjește într-o tigaie sau la grătar, fără a folosi vreun fel de grăsime. Grăsimea rezultată în timpul prăjirii este de ajuns pentru gătit. Orezul se fierbe în apă cu puțină sare, iar când este gata, se scurge. Într-o oală de dimensiuni medii, se amestecă sosul soia cu apa și zahărul, se omogenizează bine cu ajutorul unui tel și se lasă să fiarbă la foc mic, până când sosul începe să se îngroașe. În timpul fierberii, se adaugă o jumătate de portocală, rădăcina de ghimbir curățată și pasta de roșii. Când sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc. Pieptul de rață se caramelizează în sosul teriyaki, apoi, în momentul servirii, se feliază.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!