Piept de rață cu piure de cartofi dulci, pain d’epices și „candelă” de scorțișoară
Rețete / Piept de rață cu piure de cartofi dulci, pain d’epices și „candelă” de scorțișoară
Ingrediente
- piept de rață 150 gr.
- cartofi dulci 200 gr.
- unt 20 gr.
- lapte 40 ml.
- pain d’epices 100 gr. (o felie)
- scorțișoară praf – câteva grame
- anason stelat – câteva steluțe
- baton de vanilie 1 buc.
- sare, piper – după gust
- zahăr 20 gr.
- zeama de la o portocală
- coaja rasă de la o portocală
Mod de preparare
Într-o tigaie de teflon se prăjește pieptul de rață câte 2 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă zahărul și zeama de portocale și totul se reduce până când se caramelizează pieptul de rață. La urmă se adaugă și coaja de portocală. Cu ajutorul unui cuțit, se îndepărtează marginile și se dă o formă dreptunghiulară pieptului. Cartofii dulci se fierb în coajă. Când sunt fierți, se decojesc și se omogenizează într-un blender împreună cu untul și laptele, apoi se asezonează, iar mai apoi se aromează cu praful de scorțișoară. Felia de pâine condimentată se uscă la cuptor, apoi se face un pesmet din ea. Pieptul de rață se așază în centrul unui platou, într-o parte se așază piureul, iar în cealaltă se așază batonul de scorțișoară. Se decorează, iar în momentul servirii se aprinde batonul de scorțișoară.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon