Piept de rață cu piure de cartofi dulci, pain d’epices și “candelă” de scorțișoară

Când serveam preparatul ăsta în meniul a la carte, am avut surpriza să primim reclamații de la clienți, care credeau că au o țigară aprinsă în mijlocul farfuriei. Imagine that :)

Ingrediente

  • piept de rață  150 gr.
  • cartofi dulci  200 gr.
  • unt  20 gr.
  • lapte  40 ml.
  • pain d’epices  100 gr. (o felie)
  • scorțișoară praf – câteva grame
  • anason stelat  – câteva steluțe
  • baton de vanilie  1 buc.
  • sare, piper – după gust
  • zahăr  20 gr.
  • zeama de la o portocală
  • coaja rasă de la o portocală

Mod de preparare

Într-o tigaie de teflon se prăjește pieptul de rață câte 2 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă zahărul și zeama de portocale și totul se reduce până când se caramelizează pieptul de rață. La urmă se adaugă și coaja de portocală. Cu ajutorul unui cuțit, se îndepărtează marginile și se dă o formă dreptunghiulară pieptului. Cartofii dulci se fierb în coajă. Când sunt fierți, se decojesc și se omogenizează într-un blender împreună cu untul și laptele, apoi se asezonează, iar mai apoi se aromează cu praful de scorțișoară. Felia de pâine condimentată se uscă la cuptor, apoi se face un pesmet din ea. Pieptul de rață se așază în centrul unui platou, într-o parte se așază piureul, iar în cealaltă se așază batonul de scorțișoară. Se decorează, iar în momentul servirii se aprinde batonul de scorțișoară.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp