Piept de rață ușor afumat cu risotto roșu

Afumarea de suprafață sau pe loc se poate face în mai multe feluri într-o bucătărie casnică sau profesională. Aici v-am prezentat o modalitate destul de ușoară. Rezultatul este pe măsură: un produs ușor afumat, doar aromat cu fum. Afumarea intensă se face în afumători speciale și pe o durată mai îndelungată de timp.

Ingrediente

  • orez roșu Camargue  20 gr.
  • orez Camolino  40 gr.
  • usturoi – 1 cățel
  • ceapă albă  1 buc.
  • unt  20 gr.
  • parmezan  20 gr.
  • piept de rață  150 gr.
  • vin alb  20 ml.
  • sirop de cătină  50 ml.
  • supă de oase  300 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Din orezul de Camargue, cel Camolino, usturoiul, ceapa și vinul alb se face un risotto. Trebuie doar să aveți mare răbdare, supa de oase caldă se adaugă rând pe rând și se amestecă constant. Orezul roșu de Camargue se comportă la fierbere ca și orezul sălbatic, se înmoaie mult mai greu decât cel alb. La urmă se adaugă untul și parmezanul ras se amestecă bine și se lasă acoperit cca. 3 minute. Pieptul de rață se pune la afumat într-un bol de inox, în care se pune, de asemenea, un vas termorezistent mai mic, în care se așază crenguțe de cimbrișor uscate. Acestea se aprind cu o torță, apoi vasul cel mare se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă pieptul de rață la afumat circa o jumătate de oră. Când s-a afumat, pieptul se taie felii, se așază pe orez și totul se stropește cu sirop de cătină.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!