Piept de rață ușor afumat cu risotto roșu
Rețete / Piept de rață ușor afumat cu risotto roșu
Ingrediente
- orez roșu Camargue 20 gr.
- orez Camolino 40 gr.
- usturoi – 1 cățel
- ceapă albă 1 buc.
- unt 20 gr.
- parmezan 20 gr.
- piept de rață 150 gr.
- vin alb 20 ml.
- sirop de cătină 50 ml.
- supă de oase 300 ml.
- sare, piper
Mod de preparare
Din orezul de Camargue, cel Camolino, usturoiul, ceapa și vinul alb se face un risotto. Trebuie doar să aveți mare răbdare, supa de oase caldă se adaugă rând pe rând și se amestecă constant. Orezul roșu de Camargue se comportă la fierbere ca și orezul sălbatic, se înmoaie mult mai greu decât cel alb. La urmă se adaugă untul și parmezanul ras se amestecă bine și se lasă acoperit cca. 3 minute. Pieptul de rață se pune la afumat într-un bol de inox, în care se pune, de asemenea, un vas termorezistent mai mic, în care se așază crenguțe de cimbrișor uscate. Acestea se aprind cu o torță, apoi vasul cel mare se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă pieptul de rață la afumat circa o jumătate de oră. Când s-a afumat, pieptul se taie felii, se așază pe orez și totul se stropește cu sirop de cătină.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon