Pain d’epices
Rețete / Pain d’epices
Gingerbread la americani, turtă dulce la noi. Cam pe acolo s-ar potrivi pain d'epice-ul. Evident, cu mici-mari diferențe. Din aluatul ăsta se pot coace mici brioșe pe care, în zilele reci, le poți servi lângă o cană de ceai.
Ingrediente
- făină albă 455 gr.
- făină neagră 60 gr.
- praf de copt 2 ½ lingurițe
- scorțișoară praf 1 ½ lingurițe
- ghimbir măcinat (pudră) 1 ½ linguriță
- sare ½ linguriță
- nucșoară 1/4 linguriță
- cuișoare 1/4 linguriță
- piper măcinat 1/4 linguriță
- anason stelat 1/2 linguriță
- unt la temperatura camerei 55 gr.
- ouă 1 buc.
- miere 340 gr.
- coajă de portocală rasă 1 lg.
- apă 240 ml.
Mod de preparare
Se amestecă: făina albă, faină neagră, condimentele, praful de copt și sarea. Într-un alt vas se amestecă: untul, oul, mierea și coaja de portocală. La compoziția de unt se adaugă apă, se omogenizează, după care se amestecă ingredientele uscate. Se toarnă totul în forme de chec și se dă la cuptor circa 45 de minute, la 165 grade.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon