Quiche cu praz, ceapă și cimbru

Cu sau fără capacul ăsta migălos, tarta este la fel de bună. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, trebuie doar să puneți mâna să o faceți.

Ingrediente

  • aluat fraged  400 gr.
  • ceapă roșie  3 buc. medii
  • praz 2 buc.
  • cimbru verde câteva crenguțe
  • unt 50 gr.
  • ouă  2 buc.
  • smântână lichidă  300 ml.
  • sare, piper

Mod de preparare

Odată făcut, aluatul se întinde pe o suprafață netedă, cu ajutorul unui făcăleț. O tavă rotundă se unge cu unt, iar mai apoi se așază aluatul în ea. Apoi, cu ajutorul unui cuțit sau al unei furculițe, se fac multiple găuri în aluat, după care se dă la cuptor cca. 10 minute, la 170 grade. În timp ce se coace aluatul, se curăță și se taie celelalte ingrediente. Apoi se călesc într-o tigaie în puțin unt, până când ceapa devine translucidă. La urmă se adaugă sare, piper și cimbrul mărunțit. O parte din aluatul rămas se întinde pe masa de lucru și, cu ajutorul unei forme speciale, se taie „capacul” tartei. După ce aluatul s-a copt, se scoate din cuptor, iar forma de tartă se umple cu compoziția de ceapă și praz. Separat, într-un bol, se bat smântâna și oul până devin omogene, apoi se toarnă peste restul compoziției din tartă. Apoi se așază „capacul” și se dă din nou la cuptor cca. 20 de minute. Când timpul a trecut sau când aluatul s-a rumenit, tarta se scoate din cuptor și se servește.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!