
Cum nu voiam să ne-abatem de la conturul rupestru al locului, ne-am găsit o scorbură de gătit, domestică după vorbă – i se spune „bucătărie”, dar tare sihastră după port… am aprins cuptorul și de pe plita încinsă a țâșnit bulboana de bunătăți : namile de creveți aburiți, răsfațați în palme de ciupercă friptă, porumb și roșii coapte. Cam picoteam de la caldură și vin bun, dar morți-copți trebuia să mergem înainte.
Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :
Creveți jumbo 500 gr
Porumb în lapte 500 gr
Ciuperci pleurotus 200 gr
Roșii cherry 200 gr
Ardei gras 200 gr
Ceapă roșie 100 gr
Ulei de măsline 100 ml
Vin alb 100 ml
Zeamă de la o lămâie
Sare, piper după gust

Mod de preparare :
Creveții se trag la tigaie în puțin ulei de măsline. Când s-au rumenit se sting cu puțin vin alb și zeamă de lămâie. Legumele se porționează și se prăjesc la grătar sau într-o tigaie încinsă. Se asezonează, se stropesc cu puțin ulei de măsline și sunt numa bune de mâncat.
Poftă bună!!!