Ubytovani, ibi patria

Ciudat cum întalnirea cu țara ta e mai mișcatoare în cotloanele ei locuite de alții... Dacă Banatu-i fruncea, Ravensca e creștetul ei cehesc: un sat de pemi, ascunși în creierii Almajului, de unde zărești Mocerișul și-i presimți grotele și stâncariile.

Cum nu voiam să ne-abatem de la conturul rupestru al locului, ne-am găsit o scorbură de gătit, domestică după vorbă – i se spune „bucătărie”, dar tare sihastră după port… am aprins cuptorul și de pe plita încinsă a țâșnit bulboana de bunătăți :  namile de creveți aburiți, răsfațați în palme de ciupercă friptă, porumb și roșii coapte. Cam picoteam de la caldură și vin bun, dar morți-copți trebuia să mergem înainte.

Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :

Creveți jumbo    500 gr
Porumb în lapte  500 gr
Ciuperci pleurotus  200 gr
Roșii cherry    200 gr
Ardei gras    200 gr
Ceapă roșie  100 gr
Ulei de măsline   100 ml
Vin alb     100 ml
Zeamă de la o lămâie
Sare, piper după gust

Mod de preparare :
Creveții se trag la tigaie în puțin ulei de măsline. Când s-au rumenit se sting cu puțin vin alb și zeamă de lămâie. Legumele se porționează și se prăjesc la grătar sau într-o tigaie încinsă. Se asezonează, se stropesc cu puțin ulei de măsline și sunt numa bune de mâncat.
Poftă bună!!!

FII SOCIAL!