La Moldovița, timpurile s-au topit, de poftă pesemne, iar aburii gureși ai Mocăniței s-au îmbibat în curcubeul gusturilor noastre.
Ca niște vechi tâlhari de postalioane, am cotropit Mocănița cu verde de papaya și solzi de ananas, apoi am armat și rozul nestâpănit al pitayei – fructul dragonului… Asediat de mireasmă, fierul cărunt s-a lăsat încolăcit de creveții ce-și suspinau stingerea în stropii de vin roze.
De fapt, asta a fost o poveste despre predestinare – cu toata nebunia ei.
Texte : Silvia Dogaru
Ingrediente :
Creveți black tiger 10 bucăți
Ceapă verde 2 bucăți
Lămâi 2 bucăți
Lime 2 bucăți
Papaya 2 bucăți
Pitaya 1 bucată
Sare, piper după gust
Vin roze 1 pahar
Mod de preparare :
Cu toate că pare o rețetă pretențioasă din cauza ingredientelor, aceasta este o rețetă de picnic, o rețetă „ad hoc”. Pentru că gătitul creveților în aer liber condiționează destul de mult gustul și produsul finit, am decis să-i ajut puțin. De aceea, înainte să-i arunc în cuptorul Mocăniței, i-am trecut prin zeama tuturor fructelor înșiruite mai sus, apoi i-am înșiruit pe o sârmă împreună cu câteva bucăți de lămâie, lime și ceapă verde, doar așa, să le țină de urât. Apoi, când s-au încins în cuptorul Mocăniței, i-am stropit cu puțin vin roze, așa, să se tempereze puțin.
Poftă bună !!!