Se cuvenea să pășim plăpând pe-aici și să ne vedem cratițele noastre prin alte părți. Dar, de unde măsură dacă nu-i? Ne-am avântat și mai spornic, înfingând țărușul bucătărelii chiar în inima unei gospădării de huțan, la Petrea Cușmariuc
Și-apoi, mâncarea dezleagă inimile și vorba, de ce n-ar dezlega și farmece? Am zis pe limba noastră o vrajă frumos rumenită din cărniță de caracatiță, apoi ne-am făcut cruce-n ceru’ gurii – și noi și gazda, și de-atunci ne-așteptăm osânda.
Texte : Silvia Dogaru
Ingrediente :
cam un kil’ de pui de caracatiță
o ceapă sănătoasă
niște usturoi
2-3 foi de dafin
un ardei cât mai gras
ulei de floare
niște bulionsare și piper după gust
o cană de vin alb, dacă te lasă sufletul
o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare :
Ceapa, ardeiul și usturoiul se serpelesc în puțin ulei , apoi se adaugă foile de dafin. După vreo 2-3 minute punem și puii de caracatiță. Și dacă ești mărinimos, cu ei și cu tine. pui și cana aia de vin. Apoi perpelești totul la foc viu până se evaporă jumate din lichidul din tigaie. La urmă adaugi bulionul, mai gărești 2-3 minute și asezonezi. Când servești pui o mână de pătrujel verde tocat.
Poftă bună!