Cu sceptrul râșniței de piper în mână, Horia a tunat o combinație nordică – din somon, ceapă roșie și avocado verde – sâmburos. Puneți la socoteală și albastrul încâlcit al cerului de iarnă plus zimțurile de galben ale unei lămâi și se numește că v-ați clătit papilele lecturii cu Aurora Boreală. Ei, o auroră mai sudică și mai mărunțică, dar tot o simfonie!
Texte : Silvia Dogaru
Ingrediente :
o roșie concasse
un avocado cubulețe
o ceapă roșie julien
ulei de măsline
niște usturoi
zeama de la o lămâie
2-3 fileuri de somon
sare și piper pentru gust
Mod de preparare :
Fileurile de somon se asezonează și se perpelesc pe un disc sau grătar, la foc viu de lemne.
Celelalte ingrediente se amestecă într-un bol și se stropesc cu uleiul de măsline și zeama de la o lămâie. Norocos e acela ce mai are la îndemână și o legătură de coriandru verde, fie el și puțin ofilit :).
Poftă bună!