sonată boreală

Să ne-nțelegem, sonata asta de-aici nu-i vreo alcătuire muzicală, ci partitura țicnită a unei isprăvi bucătărești. La Brebu Nou, pusta cărășană ne-a inspirat reverii vikinge.

Cu sceptrul râșniței de piper în mână, Horia a tunat o combinație nordică – din somon, ceapă roșie și avocado verde – sâmburos. Puneți la socoteală și albastrul încâlcit al cerului de iarnă plus zimțurile de galben ale unei lămâi și se numește că v-ați clătit papilele lecturii cu Aurora Boreală. Ei, o auroră mai sudică și mai mărunțică, dar tot o simfonie!

Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :

o roșie concasse

un avocado cubulețe

o ceapă roșie julien

ulei de măsline

niște usturoi

zeama de la o lămâie

2-3 fileuri de somon

sare și piper pentru gust

Mod de preparare :

Fileurile de somon se asezonează și se perpelesc pe un disc sau grătar, la foc viu de lemne.

Celelalte ingrediente se amestecă într-un bol și se stropesc cu uleiul de măsline și zeama de la o lămâie. Norocos e acela ce mai are la îndemână și o legătură de coriandru verde, fie el și puțin ofilit :).

Poftă bună!

FII SOCIAL!