Sfeclă roșie glazurată cu tamarind, edamame și bok choy

Postul Crăciunului vine pe furiș, exact ca factură la utilități, niciodată nu ești pe deplin pregătit pentru treaba asta.

Ca să nu fie nasol. plictisitor, dar mai ales fad, postul trebuie tratat cu seriozitate.

Așa că, ai nevoie de două-trei lucruri ca să o scoți la capăt decent. Rețeta de azi are puțin mai multe și sună cam așa :

Ingrediente :

2 sfecle medii

o crenguță de rozmarin

o portocală

o mână sănătoasă de edamame

una bucată bok choy

o păstaie de tamarind

puțină dulceață de struguri

niște ulei de măsline

și niște sare și piper

Mod de preparare :

Sfecla tăiată în două, portocala tăiată în cuburi mari și rozmarinul se dau la cuptor circa 25 minute la 180 grade. Edamamele se fierb în apă cu sare și puțin bicarbonat.

Bok choy-ul se blanșează în aceeași apă.

Din zeama de la portocalele coapte, rozmarin, dulceața de struguri și tamarind se face un sos. Sfeclele coapte se taie în două și se caramelizează în sosul de tamarind.

Se asezonează și se servesc lângă edamame și bok choy.

Cam atât despre episodul de post. Zilele astea mai trecem pe aici ca să nu plictisim.

Ah! Am uitat să vă spun, rețeta asta este din episodul pilot pentru noul sezon de la Prima TV.

FII SOCIAL!