Sfaturi de primavara

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Anotimpul renasterii naturii bate la usa si deodataorganismul nostru percepe schimbarile manifestate prin asa zisa astenie de primavara care imbraca diverse forme de manifestare de la oboseala, apatie, tristete si poate ajunge chiar la forme de depresie.

Si daca acestea se datoreaza intoxicarii organismului prin supraincarcarea corpului cu alimente nesanatoase,rezolvarea o vom cauta tot acolo unde s-a gresit , adica in alimentatie, folosind alimente sanatoase, biologice, integrale, functionale, asociate corect in meniuri si folosind tehnici gastrotehnice nenocive.

Este momentul propice pentru dezintoxicarea organismului fara medicamente. Alimentatia diversificata va acoperi toate nevoile energetice si nutritive ale organismului, orchestrata fiind de miscare in aer liber, respiratie corecta, buna dispozitie, autosugestie pozitiva.

Buna dispozitie este data de hormonul fericirii, serotonina al carui precursor este un aminoacid esential numit triptofan si care se gaseste in drojdia de bere, nuci, alune de padure neprajite, cereale integrale, peste, oua, etc. Vedeti cum alimentatia ne influentaza starea de spirit?

Trecerea naturii catre un nou ciclu biologiceste un moment prielnic pentru dezintoxicare fizica si spirituala deoarece perioada se suprapune cu postulPastelui.

A trai in armonie cu natura este un semn de mare intelepciune.

Diminuarea consumului de carne si produse de origine animala este benefic, dupa cum deosebit de benefica este si introducerea alimentelor de sezon precum untisorul, leurda, urzica, ceapa verde, ridichea, morcovul, patrunjelul, telina, brocoli, spanacul, salata verde, fasolea verde, frunza de papadie (hepatoprotectoare, tonifianta si detoxifianta), sparanghelul (amelioreaza simptomele celor meteosensibili) migdala dulce (stimuleaza functiile creierului). Prin continutul lor alcalinizeaza organismul ceea ce inseamna sanatate. Sa nu uitam de binefacerile uleiului de masline extravergin, a uleiului presat la rece care prin continutul de omega 3 rezolva multe probleme de sanatate. Membrana celulelor fiind de natura lipoproteica, prin consumul de grasimi sănatoase, va avea o permeabilitate mult mai buna si va facilita schimburile intra si extracelulare. Favorizeaza patrunderea substantelor nutritive in celula si iesirea toxinelor spre a fi eliminate in mod fiziologic.

O binecuvantare pentru organism sunt fructele de sezon si anume capsunii, ciresele, coacazele. Vor elimina purinele rezultate in urma metabolismului proteic prin consumul de carne. Continutul ridicat de fibre alimentare din produsele de origine vegetala asigura un tranzit intestinal normal si previn mult raspanditul cancer de colon.

Painea din faina de grau integrala, asigura necesarul energetic si nutritiv necesar unei activitatii sustinute a organismului.

Nu uitati sa beti suficiente lichide apa, ceaiuridin plante, sucuri naturale facute in casa deoarece sunt functionale, nicidecum din comert chiar dacă scrie pe ele naturale fara conservanti, acestea din urma nu sunt functionale.

Va doresco primavarafrumoasa asa cum o meritam toti, incununata de multe flori si multa , multa sanatate oferita din plin de alimente naturale.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

FII SOCIAL!