Rezistență prin afumare

Ce-are-a face Carașul cu Patagonia? Atât vă spunem, că nu suntem străini de însăilarea asta... Căci în dimineața aia înțepenită, într-un sopron cu fum din Banat s-a gătit fără șovăieli o tocăniță argentiniană.

Pentru asta, am deșteptat câteva șunculițe de porc din picoteala lor afumată și le-am lăsat să petreacă în sos, lângă batate sud-americane, dovleac și porumb muntenesc. O cununie zemoasă, săvârșită de un gaucho de-o miercuri dimineață.
Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :

1 kg carne vită( m.vita sau mânzat )
ulei pentru prăjit
1 ceapă mare tocată
1 roșie mare tocată
dovleac  500 gr
cartofi  500gr
cartofi dulci  500 gr
3 știuleți de porumb fiert
piersici din compot 200 gr
stafide 100 gr
boia dulce 1 lingură
dafin 3 frunze
zahăr 2 lingurițe
praf de chilli 1 linguriță
sare, piper dupa gust

Mod de preparare :

Într-o oală se pune la încins uleiul în care se căleste carnea tăiată în cuburi mici, apoi se adaugă ceapa tocată, roșiile tocate, frunzele de dafin, sarea, piperul, boiaua, chilli și zahărul. Se călesc cca. 2 min apoi se adaugă apă cât să le acopere. La urma adăugăm cartofii, cartofii dulci și dovleacul toate tăiate cuburi de marime aproximativ egală și știuleții de porumb tăiați la cca. 3 cm. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert până se gătesc cartofii și dovleacul.

La urma se adaugă stafidele și piersicile tăiate cuburi.


FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *