Pesto de leurdă

La desprimăvărare, prin codrii noștri adânci se-nfiripă slobod aiul ursului. Smuls până nu apucă să-și descuie bobocii și urzit, apoi ațâțat cu oloi de măsline, se preface într-o pastă vârtoasă și iute. Si-anume îmbunată cu miez de nucă, ea tot biruitoare iese.

Pesto-ul de leurdă este una dintre puținele modalități de conservare pe termen lung a beneficei plante de care putem profita în mod natural doar într-o scurta perioadă de timp a anului. Înainte de orice, pesto-ul de leurda este un produs sănătos, este un îndemn la sănătate, la simplitate și spontaneitate. Contrar numelui, este un produs cu multe tonuri și nuanțe românești, adunate din istoria și obiceiurile culinare ale străbunilor noștri. Se asociază perfect cu somonul, cu brânza de capră, cu carnea de vită. Merge însa cel mai bine lângă o porție sănătoasă de paste cu multă brânză pecorino sau parmezan.

FII SOCIAL!