Nutritie

Dragi oaspeti, scopul acestui site este de a va familiariza cu notiuni de gastronomie si gastrotehnie si mai ales de nutritie corecta in contextul unui stil de viata corect in beneficiul sanatatii.

Gastronomia, ca arta a prepararii alimentelor intr-un mod cat mai placut si cat mai corect din punct de vedere gastrotehnic, nu poate scapa din vedere continutul nutritiv al alimentelor, precum si importanta nutrientilor pentru organism.

Asadar, vom aduce informatii corecte in ceea ce priveste continutul caloric, proteic, glucidic, lipidic de enzime, vitamine, saruri minerale si rolul acestora in organism.

In functie de intrebarile si preocuparea dumneavostra pentru nutritie si arta culinara, va vom sta la dispozotie cu raspunsuri concrete referitoare la alimente, combinatiile benefice ale acestora, cercetari privind influenta asupra starii de sanatate.

Organismul viu isi procura hrana din alimente si de pe urma unor procese fiziologice de utilizare a acestora. Prin urmare, sanatatea sau boala le luam din farfurie si chiar mai devreme, inca din viata intrauterina, prin alimentatia corecta sau mai putin corecta a mamei. Imunitatea organismului este data de alimente; declansarea bolilor cronice autoimune poate fi influentata de alimentatie ca factor favorizant la o predispozitie genetica (diabet, obezitate, guta etc). Parintele medicinei, Hipocrate, spunea ca alimentele trebuie sa va fie medicamente, iar medicamente sa va fie alimentele.

Calitatea vietii depinde de calitatea alimentului, definita prin calitatea exitrinseca senzoriala si calitatea intrinseca nutritionala.

Speram sa fim la nivelul asteptarilor dumneavoastra, vedem in dumneavoastra niste critici onesti. Scopul nostru este de a promova binefacerile unui stil de viata sanatos, prin alimentatie.

Emica Capota

Consultant nutritionist

FII SOCIAL!