Nocturnă japoneză

Când dai de un sat cu nume așa mângâietor, Călina, cum să nu te piște melancolia? Cine se știe mai robust, treaba lui! Noi am alunecat în delicatețuri japoneze și nu ne-a părut rău.

Carne de doradă alintată în cele patru zări ale piperului – negru, verde, alb, roșu, rumenită bine în stampa asta grunjoasă, apoi lasată să primească balsamul mirinului – vinul dulce din orez – și al pastelor Udon.  Pentru cei ce știu să-l străbată, gustul picant e un sentiment în sine, iar serata noastră niponă de la Călina a fost o mică inițiere în cotloanele incendiilor papilare.

Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :

file de dorada   2 bucăți
piper colorat   100 gr
ulei de măsline  30 ml
mirin   50 ml
paste Udon  100 gr
dovlecel   100 gr
ceapă   100 gr
smântână lichidă   50 ml
sare, piper dupa gust

Mod de preparare :

Cu ajutorul unei pensete se scot oasele din fileurile de doradă. Boabele de piper se sparg într-un mojar. Atenție, nu se macină!!!!  Pastele Udon se fierb în apă abundentă. Piperul se așaza pe o farfurie întinsă, apoi fileurile de pește se așază cu carnea peste piper și se apasă încet până se lipește destul piper pe fiecare file. Operațiunea se repetă și pe partea cu piele. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se rumenesc bucățile de pește, apoi se sting cu puțin mirin. Ceapa și dovlecelul e taie cuburi și se rumenesc într-o altă tigaie. Când s-au rumenit se adaugă puțiăa smântână lichidă și puțin mirin, se asezonează și se ia de pe foc. În momentul servirii peștele se poate stropi cu puțină zeamă de lămăie.

Poftă bună!

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.