melci încondeiați cu busuioc

Cuibărit între obcinele dezmorțite, Ciocăneștiul sucevean ne-a primit chiar de Ziua Nebunilor - vorbă cu care poporul pomenește 1 aprilie. Vorba nu-i rea, iar noi i-am făcut safteaua de dimineață, cu o găteală nebunească.

Știți cum e, fiecare cu infinitul lui – – oamenii ăștia îl zăresc într-o coajă pictată de ou. Nu degeaba și-au rânduit aici muzeul de ouă încondeiate. Noi ne-am căutat infinitul (și l-am găsit din plin, mulțumim de întrebare!) într-o strachină cu melci, care cam dăduseră de bine în tigaie lui Horia, sfârâind cu busuioc, lângă niște roșioare mărunte și șugubețe.

Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :

melci, câți ai prins

o legătură de busuioc

unt cât o nucă

salată verde o căpățână

o mână de roșii cherry

ulei de măsline cât să alunece bine salata

sare și piper după gust

Mod de preparare :

Dacă chiar vrei să folosești melci proaspăt prinși, până sunt gata curățați melcii, rețeta o să-ți ia vreo 3 zile, spre 5 :). Așa că, ori ne imaginăm că au trecut alea 5 zile, ori folosim melci congelați. Așa că, pui melcii într-o tigaie unde-i perpelești cu puțin unt și busuiocul ăla bun, de care-ți ziceam mai sus.
Salata se spală și se rupe în bucăți mai mari, roșiile se spală și se taie în două. Salata și roșiile se amestecă într-un bol, apoi se stropesc cu ulei de măsline și se asezonează.

Poftă bună!

FII SOCIAL!