Ne-am găsit un stup pentru gătit, un sopron cu faguri de cărămidă în care am trebăluit pe un frig înversunat. Iar la final, din matca tigăii și-a luat zborul către (și mai ales întru!) slava pântecului un stol de farfalle colorate cu polen de rozmarin și roz-somon.
Texte : Silvia Dogaru
Dar cum și la reverențe suntem suciți, l-am salutat pe contele întemeietor dintr-o fluturare de… paste italienești!
Texte : Silvia Dogaru
Ingrediente :
- farfalle 100 gr
- somon fumee 100 gr
- ulei de măsline 20 ml
- rozmarin o crenguță
- zeamă de la o lămâie
- piper după gust
Mod de preparare :
Farfallele se fierb. Într-o tigaie se rumenește puțin crenguța de rozmarin pentru a elibera aromele, apoi se scoate. Somonul se trage la tigaie în uleiul de măsline aromat de rozmarin, se pipereaza și apoi se stinge cu zeama de lămâie. În momentul servirii se aromează cu puțin rozmarin.
Poftă bună!!!