În basmul ăsta veți întâlni, nu neapărat în ordinea apariției :
– O bătrână cu nume de vestală, Agaftea, coborâtă dintre moți și rămasă de drag aici, până-n timpurile noastre;
– Câteva pere căzute în tandrețuri cu un pahar de Cuvee în care, pesemne, își simțeau mirozna strămoșească;
– O masă ruginită, pe care-am trezit-o aspru dintr-un vis cu potcoave de cai morți, ca să ne facem cu ea hatârul bucătăresc;
– Moțăiala de după-amiază a unui mușchiuleț fraged de vită, îmbrățișat cu rucola crocantă.
Texte : Silvia Dogaru
Ingrediente :
Mușchi de vită 300 gr
Rucola 50 gr
Roșii cherry 100 gr
Pere 300 gr
Ulei de măsline 30 ml
Zeamă de la o lămâie
Oțet balsamic 10 ml
Sare, piper după gust
Mod de preparare :
Mușchiul de vită se rumenește în puțin ulei de mșsline. Rucola se spală, se curăță și se stropește cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper proaspăt măcinat. Carnea se lasă la temperat, apoi se taie în fâșii subțiri. Salata de rucola se ruleazâ în feliile de carne de vită. Perele se taie felii subțiri și se perpelesc puțin pe grătar sau într-o tigaie. Roșiile se prăjesc, apoi împreună cu perele se așază lângă rulourile de vită. Totul se stropește cu ulei de măsline și zeama de lămăie. Se servește cu un vin roșu sec, musai !!!!!!!!!!