Homar de apă dulce

Stagiunea bănățeană a fost deschisă de Horia în Rudaria - tărâmul morilor de apă. Sunt aici sumedenie, mici și cochete, fiecare cu legenda și zbaterile ei. Am ales-o - cum altfel ? - pe cea mai fistichie.

Sătenii îi spun Îndărătnica , pentru că merge altfel, de-a-ndoaselea țaigărelor de ceas. Se zice că dacă intri și-nchizi ușa, timpul să dă-napoi și-ntinerești. Asta deja nu mai e hidraulică, e drăcie, și toate morile rudărenilor au legende cu draci, vârcolaci și zane.

Ce puteam face în mreaja asta? Am stârnit leviatanul : homarul nostru vânjos și ghiurghiuliu, răcorit în jgheab de salată verde și sos de bame cu ghimbir.

Texte : Silvia Dogaru

Ingrediente :
un homar
salată verde  o căpățână
roșii cherry    o crenguță
lime                  2 bucăți
bame                  100 gr
ghimbir                 20 gr
iaurt                   250 gr
busuioc câteva frunze
sare, piper după gust
ulei de măsline

Mod de preparare :

Homarul se fierbe în apă sărată puțin. Salata se curăță și se spală, apoi se rup frunzele și se așază într-un bol. Într-un alt bol se pune iaurtul apoi se adauă busuiocul, bamele tăiate felii, zeama de lime și ghimbirul ras, apoi se asezonează. Totul se amestecă și se lasă cca. 20 minute la rece. Salata verde se stropește cu ulei de măsline și puțină zeamă de lime apoi se condimentează. Homarul se servește cald sau rece acompaniat de salată verde, roșii cherry și sosul rece de iaurt.
Poftă bună !!!

FII SOCIAL!