[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Studii efectuate pe 120.000 de persoane de catre dr. Edmond Bordeaux Szekely timp de 33 de ani in legatura cu aplicarea medicinii naturiste indreptatesc clasificarea germenilor in categoria alimentelor biogene (alimentele cele mai valoroase). Germenii sunt alimente superconcentrate in substante nutritive, alcalinizante pentru organism, cu cea mai mare cantitate de enzime active, vitamine,s aruri minerale, acizi nucleici, rolul acestora fiind important pentru regenerarea organismului, imbunatatirea imunitatii, asigurarea energiei si vitalitatii, armonizarea functiilor intregului organism.
Categoria alimentelor biogene este urmata de alimene bioactive reprezentata de legume si fructe proaspete crude,seminte neprajite, nuci, leguminoase.O alta categorie de alimente sunt cele biostatice –adica cele care pot mentine functiile ara a aduce imbunatatiri ,pot incetini functiile biochimice din organism, sau care accelereaza procesele de imbatranire in functie de modul si durata de preparare, de prospetime , de provenienta. Categoria cea mai nociva pentru organism este reprezentata de alimentele bioacide . Aceste alimente din cauza prelucrarii excesive prin iradiere, modificari genetice, consevare chimica, aditivare (adaugare de substante care modifica proprietatile alimentului), adictivare(adaugarea de substante chimice care maresc pofta ,psihotrope ,creatoare de dependenta, ) etc provoaca deteriorarea functiilor vitale, imbatranire precoce,boli autoimune, cancere . De aceea va sfatuiesc sa fiti mai atenti la ce mancati .Cei din industria alimentara si farmaceutica isi urmaresc interesele lor financiare, ne intoxica pana si cu reclamele care au rolul de a trimite informatia direct in subconstientul nostru , amplifica poftele, creeaza dependenta , intoxica si imbolnavesc . La inceput apar dereglarile energetice ,apoi cele functionale , urmate de cele organice cand deja este destul de tarziu si calea de insanatosire fiind mult incetinita, chiar cu adoptarea unei alimentatii sanatoase.
Germenii nu sunt altceva decat seminte de legume sau cereale incoltite , care se pot obtine in casa si este la indemana oricarei persoane sa-si imbunatateasca sanatatea, daca doreste, sau sa si-o mentina intr-o stare buna . Nu necesita conditii deosebite de cultura .Semintele ,respectiv boabele de cereale , se spala bine, se umezesc (durata de umflare a boabelor este de 4-12 ore )si se pun la incoltit intr-un borcan in loc caldut si intunecat . De 2 ori pe zi se clatesc sub jet de apa si se lasa la incoltit . Cand a aparut germenele (coltul) , se tin cateva ore pe un pervaz la lumina pentru potentarea energiei si pot fi consumati. In procesul de germinare se activeaza enzimele care prelucreaza subtantele nutritive prin descompunerea acestora in aminoacizi , acizi grasi esentiali, zaharuri simple, ceea ce le sporeste disponibilitatea de a fi absorbite de catre organism.
Germenii contin cantitati mult superioare de vitamine , antioxidanti. (echilibrand electronic celulele, nu lasa sa patrunda radicalii liberi in ele si sa distruga ADN-ul , adica materialul genetic al celulei ,enzime (enzima SOD-superoxid-dismutaza), minerale (calciu. fier, zinc, seleniu, magneziu, germaniu mangan , crom…) aminoacizi esentiali, acizi nucleici necesari regenerarii celulelor. Germenii neutralizeaza aciditatea din organism (mai ales germenii de mei). normalizeaza functiile ficatului, cotracareaza efectul alimentelor producatoare de mucus, previn osteoporoza prin efect alcalinizant, aciditatea fiind mare consumatoare de calciu.
In general, dupa germinarea care se face in 3-5 zile (nu-i lasati sa faca radacini),ii puteti pastra la frigider 2-3 zile. Amestecarea diferitelor tipuri de germeni poate potenta efectele benefice.
Recomandarea mea este sa va informati foarte bine in legatura cu aceste miraculoase alimente si sa introduceti germenii in meniurile voastre. Nu veti regreta. Nu uitati ca sunteti primul vostru doctor in prevenirea si tratarea bolilor, in mentinerea unei stari fiziologice normale .
Multa sanatate![/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]