gem de cireșe cu vanilie

Pe dealurile Someșului cu teren accidentat șade-n pantă satul Cireșoaia cu livezile lui. De-acolo ne-am procurat poamele de soi românesc pline, intens colorate, și aprige și dulci. Le-am potolit înnobilându-le cu mireasmă de departe. Păstaia de vanilie are un buchet delicat, dar complex, iar după mintea noastră definește și desăvârșește. Așa am pus contrastul și complementarul în același borcan. Și le-am amestecat.

Plămădit anume să înalțe deserturi simple precum clătitele americane pufoase, gemul de cireșe cu vanilie de Bourbon ne întrece și de asta dată așteptările culinare armonizându-se de minune cu vânatul ușor cu pene, precum prepelițele, porumbeii sau fazanii, ori cu carnea roșie și suculentă. Apoi mai leagă bine și un platou de brânză maturată ușor, cu nucă prăjită.

FII SOCIAL!

Share on facebook
Share on whatsapp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *