gem de cireșe cu piper sichuan

În luna lui Cireșar, dealurile bistrițene ale unui sat anume se fălesc cu strai nou, purpuriu şi încărcat. Le-am ușurat și noi povara cam cu câteva coșerci de poame digane, lucitoare și-am purces la coptul cel de-al doilea, de-acum la foc iute de lemne. Și fiindcă prea ne-au ieșit blânde fructele cu zeamă, am găsit prilej de sclifoseală și le-am asprit cu mirodenie din altă lume. Așa s-a-nfățisat gemul cu nărav.

Cel mai cuminte din neamul piperatelor, așa-numitul piper Sichuan are puternice arome florale și citrice, mergând de minune cu mâncărurile de carne picante. Pentru că lasă în gură o senzație de amorțeală, se asociază foarte bine cu chilli-ul, acoperindu-i acestuia iuțeala caracteristică și îmblânzind astfel preparatele. De asemenea, poate fi consumat cu cărnurile fade precum muschiulețul de porc, pieptul de pui și curcanul, cărora le dă oleacă de personalitate.

FII SOCIAL!