Gem de cireșe cu cafea

Făcut din fructele pomilor ce sprijină dealurile satului ardelean Cireșoaia, gemul de cireșe îmbie la desfătare prin calitățile sale senzoriale pregnante. Soiul viguros, întunecat din punct de vedere cromatic, dar îmblânzit prin nuanțe de dulce-acrișor, capătă robustețe și intensitate datorită boabelor prăjite de cafea.

Gemul de cireșe cu cafea are o personalitate puternică, revigorantă și este în același timp versatil: poate fi consumat pe parcursul tuturor momentelor în care ne așezăm la masă, de la gustarea din zori, trecând cu binișorul prin masa de amiază spre mâncarea de seară și chiar pe timp de ajun.

După ce am chibzuit îndelung, povața noastră este să-l asociați cu bucatele dimineții – biscuiți, clătite sau brioșe-, cu diverse tipuri de carne precum rața, pieptul de pui, pastrama de pasăre etc. sau cu ce vă cade bine la inimă. Cel mai bine se asociază însa cu o brânză maturată ușor, moale și cu mucegai alb, cum ar fi brie sau camembert. Dacă nu vă vine să credeți că există o compatibilitate între cafea și brânză, gândiți-vă de câte ori la micul dejun, în timp ce beți o cafea bună, consumați brânză.

FII SOCIAL!