fortăreața ultimului cavaler

- "Până la urmă, ce ne este dat asta trebuie să trăim." Da, 103 ani, ai timp să crești. Și în înălțime, și în profunzime.

La capătul unui povârniș potrivnic ca viața, urcat cu tot calabalâcul de bucătăreală, am dat de un uriaș cu suflet fraged. Din vârful înălțimii lui de aproape de doi metri, chipul i de încălzea cu șagă pelină :

-„He, he, cu cât mai sus, cu atât mi aproape de Dumnezeu! „

La el nu era vorba doar de talie, ci și de altitudinea sufletului. În văzduh, se știe, primești doar frânturi de oxigen și le respiri mai cu nesaț. Așa și cu bucuriile omului ăstuia – Gavril Cazac, cu 8 ani de lagăr cazac zgâriați pe răboj. Lacrima de la răstimpuri, iar urieșia lui avea o delicatețe răscolitoare. E un cavaler. Poate unul dintre ultimii.

Ingrediente :

un cotlet sănătos de ton

o mână bună de susan

ardei iute 2-3 bucăți

ceapă verde 3-4 fire

sos de soia

ulei de susan

paste de orez, de vreo 4-5 porții

lămâie verde 2-3 bucăți

shichimi togarashi cât să condimentăm

Mod de preparare :

Pastele se fierb. Tonul se perpelește într-o tigaie vreo 5 minute, permanent se învârte tonul să se gătească omogen. Când e gata, se scoate într-un vas , se stropește cu ulei de susan și se tăvălește prin susanul prăjit puțin. Pastele se scurg, apoi se trag la tigaie cu ceapa verde și ardeiul iute, tocate mărunt. Se adaugă ulei de susan, sos de soia și condimentele japoneze. La urmă se stropște cu zeama de limetă. Atenție! Asta nu-i porție de dietă, asta e mâncare pentru masă de haiduci flămânzi.

Poftă bună!

FII SOCIAL!