I-auziți ce pletoră muzicală : Mangifera Magnifica, sau Paludosa, Quadrifida. Rubropetala, Superba, Flava, Indica, Transversalis!
De la asta, nu mai trebuie decât să-l zgâlțâiți puțin pe interlocutor, ca să iasă din stupoare, invitându-l să-și aleagă soiul favorit. Apoi puteți să-i destăinuiți afabil că știți o rețetă, cu mango caramelizat și piept de rață, care iese bine oriunde, și-ntr-o piațetă napoletană, și-n Kuala Lumpur, și-ntr-un atelier de tâmplărie din Caraș-Severin.
Texte : Silvia Dogaru
Ingrediente :
un piept de rață o bucată
un mango sănătos
zahăr brun
unt jumate de pachet
câțiva fulgi de chilli
zeama de la o portocală
un pahar de vin rose
sare și piper pentru gust
Mod de preparare :
Pieptul se rață se crestează pe partea cu pielea grasă. Se pune la prăjit într-o tigaie. Prima dată se pune cu pielea în jos, apoi se tot întoarce de pe o parte pe alta până se rumenește uniform. la urmă se stropește cu vinul rose. Apoi se lasă la hodinit 5 minute.
Mangoul se curăță și se taie în felii mai groase. Într-o tigaie se topește untul și se adaugă zahărul. Se omogenizează, apoi se adaugă zeama de la o portocală. Apoi, feliile de mango. Totul se lasă la foc mic până se evaporă lichidul și începe să se caramelizeze mangoul.
Poftă bună!