Salată de homar, după o rețetă a Mariei Cantilli Golescu
Rețete / Salată de homar, după o rețetă a Mariei Cantilli Golescu
Ingrediente
- Homar 1 buc
- Ou 2 buc
- Ulei de floarea soarelui 100 ml
- Zeama de la o lămâie
- Icre de somon 5 gr
- Muștar boabe 20 gr
- Tarhon verde câteva frunze
Mod de preparare
Am opărit homarul, apoi l-am lăsat la temperat și l-am desfăcut. Carnea dintr-un clește am lăsat-o întreagă, iar restul cărnii am tocat-o. Un ou l-am fiert tare. Din celălalt gălbenuș, muștar, zeama de la o jumătate de lămâie și ulei am făcut o maioneză. La urmă am adăugat frunzele de tarhon și am omogenizat totul. Am tocat grosier oul fiert și l-am amestecat cu carnea de homar, apoi am adăugat maioneza și am asezonat totul. La final am adăugat și niște icre de somon.
Poftă bună!
Chef Horia Șimon