Salată de homar, după o rețetă a Mariei Cantilli Golescu

Ingrediente

  • Homar 1 buc
  • Ou 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml
  • Zeama de la o lămâie
  • Icre de somon 5 gr
  • Muștar boabe 20 gr
  • Tarhon verde câteva frunze

Mod de preparare

Am opărit homarul, apoi l-am lăsat la temperat și l-am desfăcut. Carnea dintr-un clește am lăsat-o întreagă, iar restul cărnii am tocat-o. Un ou l-am fiert tare. Din celălalt gălbenuș, muștar, zeama de la o jumătate de lămâie și ulei am făcut o maioneză. La urmă am adăugat frunzele de tarhon și am omogenizat totul. Am tocat grosier oul fiert și l-am amestecat cu carnea de homar, apoi am adăugat maioneza și am asezonat totul. La final am adăugat și niște icre de somon.

Poftă bună!
Chef Horia Șimon

DIN ACEEASI CATEGORIE

FII SOCIAL!

Lasă un răspuns